7 pikat më të rëndësishme për një lidhje të shëndetshme

By

Nëse të biesh në dashuri është pjesa më emocionuese, të qëndrosh i dashuruar është pjesa më e vështirë.

Pavarësisht se çfarë do t’ju thonë filmat, marrëdhëniet kërkojnë shumë mund. Dhe rruga për të krijuar një lidhje afatgjatë, të thellë dhe domethënëse me dikë nuk është gjithmonë simpatike.

Nga problemet e komunikimit e deri tek vështirësia për të gërmuar një herë në një, ka disa vështirësi të zakonshme që shumica e njerëzve në marrëdhënie do të përjetojnë në një fazë ose në një tjetër.

Disa ekspertë sugjeruan disa pika për të kapërcyer këto sfida.

  1. Respekti i ndërsjellë

Mund të tingëllojë e qartë, por, teksa kaloni në rrjedhat e jetës me një person tjetër, do të përballeni me periudha kohore ku niveli i respektit që keni për njëri-tjetrin ndryshon. Ndonjëherë për mirë, ndonjëherë për keq.

Por mosrespektimi i botëkuptimeve, kufijve, interesave dhe familjes së partnerit tuaj mund të çojë në probleme serioze në marrëdhënie, thotë psikologia e njohur Daria Kuss.

“Respektoni, ata mund të jenë të ndryshëm, të pëlqejnë gjëra të ndryshme dhe të kenë mendime dhe nevoja për marrëdhënie të ndryshme”, sugjeron ajo.

  1. Përcaktimi i marrëdhënies

Falë ardhjes së aplikacioneve për takime, ne kemi më shumë zgjedhje se me kë duam të jemi në një lidhje se kurrë më parë.

Por kjo mund ta bëjë të vështirë kur ju në të vërtetë hyni në një marrëdhënie me dikë, sepse mund të duhet më shumë kohë që të dy partnerët të kuptojnë se nuk jeni më thjesht duke u takuar rastësisht.

Për të arritur në një fazë ku mund të përcaktoni marrëdhënien, trajnerja e takimeve Hayley Quinn, këshillon të dëgjoni atë që personi tjetër po ju komunikon rreth qëndrimit të tij ndaj angazhimit.

  1. Komunikimi

Mos komunikimi efektiv me një partner është një nga shkaqet më të shpeshta të debateve, kryesisht për shkak të asaj se sa frustruese mund të jetë kur ndiheni sikur dikush nuk ju dëgjon.

Për të zgjidhur problemet e komunikimit, qoftë mungesa e komunikimit apo keqkomunikimi, Kuss rekomandon që t’i kushtoni kohë bisedës, të praktikoni dëgjimin aktiv dhe të parafrazoni atë që personi tjetër ka thënë.

“Shmangni akuzat dhe fajin, kjo vetëm do t’i përkeqësojë gjërat. Jini të hapur dhe respektues ndaj ndjenjave dhe nevojave të tjetrit”, thotë Kuss.

  1. Pa telefona

Ju nuk dëshironi të arrini në një pikë ku e vetmja kohë që kaloni me partnerin tuaj është para televizorit ose kur të dy jeni duke larë enët, shkruan Independent, transmeton Klankosova.tv.

“Provo të përdorni të fikni pajisjet teknologjike; shkoni për një shëtitje (kjo shpesh e bën më të lehtë bisedën emocionalisht intime), ndërtoni një enigmë, apo edhe hani mëngjes së bashku me telefonat tuaj të fikur,” sugjeron Quinn.

  1. Intimiteti fizik

Nëse ju dhe partneri juaj po kaloni një thatësirë ​​përsa i përket intimitetit tuaj fizik, gjë që është e zakonshme, mund të shkaktojë probleme të tjera në marrëdhënie.

“Seksi dhe prekja fizike prodhojnë oksitocinë, hormoni i dashurisë, i cili ndërton besimin dhe afron një çift”, thotë Kuss.

“Prandaj, kjo duhet të inkurajohet në mënyrë që të ruhet një nivel afërsie mes partnerëve”.

  1. Kompromisi

Është këshilla më e vjetër e marrëdhënieve në libër: mësoni si të bëni kompromis me partnerin tuaj. Por është vërtet e rëndësishme, thotë Quinn, dhe shpesh është një burim grindjesh në marrëdhëniet që nuk po shkojnë aq mirë.

Teksa të mësuarit për të bërë kompromis është pjesë përbërëse e një marrëdhënieje të suksesshme, është gjithashtu e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm se cila është shkalla e duhur e kompromisit.

  1. Kalimi i mosmarrëveshjeve

Debatet janë një pjesë e pashmangshme e çdo marrëdhënieje. Kjo është mënyra se si argumentoni, kjo është pjesa e rëndësishme, thotë Quinn.

“Ajo që do të bëjë ndryshim është aftësia juaj për të ecur përpara në mënyrë efektive pasi të keni mos rënë dakord”, thotë ajo.

“Kjo mund të nënkuptojë që në vend që të fleni ndaras, ju e përqafoni partnerin tuaj, edhe pasi të keni pasur një mosmarrëveshje”.

“Kjo mund të nënkuptojë gjithashtu që ju të bëni një premtim për të mbajtur mosmarrëveshjet për problemin në fjalë, në vend që të zvarritni gjëra të tjera që nuk i keni parë sy për sy gjatë viteve në diskutim”.

Mund të jetë gjithashtu thjesht një rast i përpjekjes për të arritur një fazë pranimi në lidhje me zakonet që partneri juaj ka që ju shqetësojnë.

Artikuj të ngjashëm